Medlemsbrev 3/2014

DELBLANCSÄLLSKAPET Medlemsbrev 3/2014

KÀra vÀnner i DelblancsÀllskapet!

IgĂ„r den 6 december genomförde vi vĂ„r sista ”release” för Diktaren och MĂ„laren, en bok i praktfull oktavutgĂ„va om 191 sidor med mĂ„nga ljunggrenbilder i högklassig fĂ€rgĂ„tergivning. Sven Delblancs streckkarikatyrer Ă€r legio, dĂ€rtill kommer Ă€ven nĂ„gra pastellĂ„tergivningar av densamme.

Denna solenna hÀndelse Àgde rum i det Stavenowska huset som tillhör Södermanlands - Nerikes nation i Uppsala. Ett trettiotal mÀnniskor hade hörsammat vÄr inbjudan och bjöds att lyssna pÄ korta anföranden av tvÄ av bokens författare och att njuta ett gott glas vin med tilltugg. Nationens 1 Q Michael Dieden hÀlsade oss vÀlkomna och förÀrades dÀrefter vÄr bok som gÄva att inordna i nationsbiblioteket.

Diktaren och MĂ„laren

Utöver Uppsala Ă€gde releaser rum Ă€ven i Trosa och Stockholm under förra veckan. TrosatrĂ€ffen sammanföll med ”regeringskrisens” första dag, och till mötet kom ca 15 personer. Vi fick av det generösa krögarparet pĂ„ Stadshotellet lov att nyttja hotellets vinkĂ€llare som mötesplats eftersom biblioteket i Trosa drabbades av ett ohejdbart och mycket högljutt inbrotts-/brandlarm.

Vi fann oss vÀl tillrÀtta i Stadshotellets vinkÀllare och i god stÀmning kunde alla bekanta sig med den nya boken.

I Stockholm var vi pÄ galleri Wetterling vid KungstrÀdgÄrden. I vackra och ÀndamÄlsenliga rum talade Kewe Zahr, Lars Ahlbom och Leif Risberg om bokens innehÄll och tillkomsthistoria. I minglet mÀrktes flera ekelöfentusiaster som lockats att lyssna till beskrivningen av de kopplingar som bÄde Sven Delblanc och Reinhold Ljunggren hade till denne store poet.

Diktaren och MÄlaren Àr den perfekta julklappen! Boken finns nu att köpa för 200 kr (uppskattat bokhandelspris överstiger 300 kr) av DelblancsÀllskapets medlemmar genom Lars Ahlbom. Porto tillkommer. BestÀll via dennes e-postadress: ahlbom.lars@telia.com

Delbladet

DelblancsÀllskapets Ärsskrift - ÄrgÄng 2 - distribueras till vÄra medlemmar som papperstidning inom kort. Den föreligger Àven som en PDF-upplaga pÄ nÀtet. Den nÄr du via vÄr hemsida.

Vi hoppas att du finner Delbladet lÀsvÀrt Àven detta Är. Vi tar tacksamt emot synpunkter pÄ Ärets upplaga. Kontakta ahlbom.lars@telia.com och/eller Per-Ola Jansson pÄ braxnas@gmail.com

Delblancpriset

Delblancpriset meddelas 15 januari. Utdelningen kommer att Àga rum i Trosa Lands kyrka lördagen 23 maj 2015.

Prissumman Àr 40.000 kr.

Årsmötet 2015

Som vi meddelat i Medlemsbrev 2 kommer DelblancsĂ€llskapets Årsmöte att Ă€ga rum lördagen 14 mars pĂ„ ABF i Stockholm. Ola Larsmo hĂ„ller ett inledningsanförande som berör Sven Delblancs författarskap.

God Jul och ett Gott Nytt År!

önskar

Per-Ola Jansson

Ordförande i DelblancsÀllskapet